Ibland

110306
Ibland tar orken slut, inspirationen är obefintlig och det mesta som inte är nödvändigt (barnen, hunden, hemmet, jobbet) blir bortprioriterat. Typ bloggen. Den senaste veckan har jag istället föredragit att ligga på soffan med en god bok eller framför tv:n istället för att snurra runt här hemma om kvällarna, bland olika projekt, redigerandes bilder, fixandes med bloggen eller grejandes i största allmänhet. Ganska olikt mig. Men ganska skönt.

I helgen tycks våren kanske kanske har börjat komma så smått, det känns som om vinterkylan börjar släppa sitt grepp en aning. Det knoppas i trädgården och solen har varit framme hela helgen. Vi har haft besök av fina vänner och haft en skön helg. Ätit gott, pratat och skrattat, promenerat och fikat vid havet och bara varit. Härligt. Att alla hållt sig friska i över en vecka gör ju även det sitt till för att energin ska komma tillbaka. Idag har Theo dock fått konstiga röda utslag i hela ansiktet som kliar och irriterar honom, och då det bara blev värre här framåt eftermiddagen körde vi efter rådgivning in med honom för en bedömning. Någon form av kraftig allergisk reaktion blev domen hos doktorn, och vi fick recept på någon sorts medicin som skulle verka dämpande. Vad det kan vara han har reagerat på har vi dessvärre ingen aning om, han har oss veterligen inte ätit något konstigt under helgen, men om det här händer igen ska vi göra ett pricktest. Theo är även rejält allergisk mot getingstick och behöver ta medicin om han blir stucken, så vi får väl hålla lite extra koll framöver och se om det är något speciellt han verkar reagera på.

Det mest positiva med det här var att vi passade på att testa den nya kvälls & helgmottagningen som byns vårdcentral startat tillsammans med ett antal andra vårdcentraler i kommunen. Vi ringde ett telefonnummer för rådgivning – och kom fram direkt utan att behöva stå i telefonkö. Diskuterade det hela med en hjälpsam och tillmötesgående sköterska, och fick en tid hos doktorn en timme senare. Ingen väntetid på plats utan raka vägen in. Vi är verkligen inte vana vid att det går så här smidigt om man barnen blir dåliga och behöver läkarvård kvällar och helger. Tummen upp!

5 kommentarer på “Ibland”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Maria

    Jag gör ett försök o skickar lite sol o energi till dig!


  2. Kommentar från: Ellen

    Vad bra att ni fick hjälp på vårdcentralen så snabbt! Toppen!
    Jag har också känt mig väldigt trött den senaste tiden, jag tror det är vintern och mörkret och nu omställningen till ljusare tider. Själv var jag ute o sprang 3 km i dag, det gjorde susen kan jag säga. :)
    Fint foto! Du är så duktiga fotograf!!
    Hoppas att du får en fin vecka!


  3. Kommentar från: Hilda

    Jag har en sån dag :)
    Tänkte fixa med foton men har sovit. Läst veckomagasin och slappat framför tv:n. Inte gjort ett skit av det jag tänkt.


  4. Kommentar från: mammadagar

    Skönt med snabb hjälp! Det underlättar så mycket.


  5. Kommentar från: Frida

    Men usch va läskigt med allergi mot getingstick. Det kan ju vara sjukt farligt.
    Hoppas att det inte är något allvarligt med utslagen och att medicinen hjälpte mot kliandet.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(