Julefrid

101225
Me ♥ julen. Vi hade en toppenmysig julafton igår med nära och kära, god mat, tomte, glada barn, fina klappar, julklappsspel och härlig julstämning. En alldeles vit jul! Det är vi inte bortskämda med här nere :kiss: . Idag har vi i godan ro intagit julens bästa måltid, juldagsbrunch vid halv elva tiden – alla barn i huset, våra egna såväl som kusinerna sov till klockan var nio, så vi fick en lugn och fin start på morgonen. Julmaten smakar aldrig så bra som i godan ro på juldagen tycker jag!

Därefter har leksaker byggts ihop och testats, böcker har lästs och vi har hunnit med en skön promenad i snön (tio minusgrader och strålande sol, det kan inte bli bättre julväder!) med barnen på pulka och snowracer. Ett par vändor i pulkabacken blev det också innan vi gick in.

Theo testade sin nya vinterjacka som vi lite akut fick köpa i stan i torsdags. Hans gamla jacka, som började bli en aning liten, men som ändå kunde ha räckt säsongen ut, gick plötsligt helt sönder i dragkedjan. Jag hade tänkt mig att köpa en Didrikson till honom, vi är ju väldigt nöjda med didriksonoverallen som Kasper har, men som väntat var det väldigt utplockat överallt. Fix, som vi ofta brukar köpa, var också helt slut i hans storlek. Nu blev det således en Kaxs Proxtec som överraskade med många funktionella och smarta funktioner. Dessutom smidig samtidigt som den är rejält varm. Att jag hade ett 20% rabatt-sms att använda gjorde ju inte heller något :smooch: . Vi här nere i Skåne är inte riktigt vana vid att det är sådana här riktiga vargavintrar med mycket snö, så jag har fått tänka till lite och skaffa lite extra vinterkläder till barnen – med rejäla underställ, ullstrumpor och ullvantar att ha under termovantarna kan vi vara ute lika mycket som vi brukar. Ett par ”rånarluvor” ska också införskaffas innan vi åker på skidsemester. De borde funka att ha under en skidhjälm hoppas jag.

Nu sover Kasper sin middagslur och Theo tittar på en av sina nya julklappsfilmer. Jag ska sällskapa i soffan med en av mina nya böcker och en kopp glögg. Sedan blir det fortsatt julfirande hos svåger och svägerska ikväll :smooch: .

5 kommentarer på “Julefrid”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: IaY

    Det låter som om ni haft en riktigt härlig jul! Mysigt med all snö såhär på julen (dock inte i trafiken). Det där med vinterkläder är ju en djungel! Jag har också köpt på mig en del till lilleman så att vi kan vara ute och även inför förskolestarten. Ha en fortsatt mysig jul! Kram C


  2. Kommentar från: Therese

    Den jackan köpte jag till storebror i år och är väldigt nöjd med den :)


  3. Kommentar från: Dagarna.nu

    Låter som ni hade en riktigt mysig julafton & juldag


  4. Kommentar från: Linda

    God jul och god fortsättning!


  5. Kommentar från: Linda

    God jul! Och god fortsättning:)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(