Jul ute, jul inne

101219
Helgen har som vanligt rusat förbi. Men vi har fått gjort både det ena och det andra. I godan ro. Att julstressa är inte alls min melodi (numera), vi har för länge sen konstaterat att det blir jul oavsett om vi stressar eller inte. Därför väljer vi inte. Vi köper inga hysteriska mängder julklappar, och mycket av det vi köper beställer vi i godan ro på nätet och hämtar ut på vår lokala Ica-post. Mycket praktiskt. Julmaten har vi fördelat mellan oss och våra familjer som kommer på julafton, så det behöver inte heller bli någon särskild stress kring det. Vi har några småsaker som ska fixas nu i veckan och sen står julen för dörren. På uppesittarkvällen brukar vi provsmaka julskinkan, dricka glögg och slå in alla paket.

Idag har jag fixat ett par klappar och vi har tagit in julgranen och klätt den. Barnen var väldigt duktiga på att klä granen i år, och efter en akututryckning till kvällsöppna Citygross för inköp av ny julgransbelysning, kunde vi sitta i soffan och dricka glögg medans Theo & Kasper hängde i kulor och annat pynt. Jag måste säga att granen som vi köpte på den lilla handelsträdgården strax utanför byn är otroligt fin – jämn och tät :love: . Jag har också tagit upp det övriga julpyntet, fixat julkrubban och ställt Benjamin Syrsa-ljusstaken på soffbordet. Stora dekorationer och en massa pynt är (fortfarande) inte min grej, men nu har vi alldeles lagom med julstämning här hemma ♥. Den lilla stjärnan som reades ut när vi var en sväng på Ikea igår, tyckte jag passade riktigt fint på vår ytterdörr ♥.

3 kommentarer på “Jul ute, jul inne”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: CissiE

    Låter som om ni har en otroligt sund och klok inställning inför julen! Lite så gör vi också – vi börjar tidigt med det vi verkligen vill hinna, och det vi inte hinner skiter vi helt sonika i;) Vill bara passa på att säga att jag tycker din blogg är så himla trevlig, familjär och underhållande! Hinner inte besöka på samma sätt som tidigare, men när jag väl tar mig lite blogg-tid är du en av de första jag hälsar på!
    Kram & God Jul till hela familjen!


  2. Kommentar från: mammadagar

    Helt rätt… man ska verkligen inte stressa ihjäl sig vid jul. Det är ju bara dumt. Och faktiskt så känner jag mig inte heller stressad över julen (än?). Trots att jag jobbar massor fortfarande. Och inte har gjort nästan några förberedelser alls ännu. Men än är det ju några dagar kvar :pleased:


  3. Kommentar från: Dagarna

    Jag/vi har bara beställt julklappar på nätet i år. Så skönt och smidigt.
    Det är inte värt att stressa kring julen





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(