Lyckad improvisation

I lördags stod kycklingpaj på menyn. Dessvärre visade det sig att typ alla ingredienser som skulle vara till pajen jag hade recept på, saknades. Förutom just kycklingen då. Det blev till att improvisera med det som råkade finnas i kylskåpet, och resultatet blev såpass lyckat att jag förmodligen kommer göra om det igen :yum: . Därför är det bäst att skriva ner receptet innan jag glömmer av hur jag gjorde.
081027
Pajdeg: Blanda 3 dl vetemjöl, 150 gram margarin, 2-3 msk vatten och en nypa salt. Knåda ihop och tryck sedan ut i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter på 225 grader.
Fyllning: Stek 2 kycklingfiléer delade i mindre bitar (det går säkerligen bra att använda 1/2 grillad kyckling om man hellre vill det), tillsammans med 1-2 paket bacon (delade skivor) och 1/2 tärnad zucchini. Krydda med salt och peppar. Lägg i pajformen.
Blanda samman 1 burk creme fraiche med 1/2 burk grön pesto och två ägg. Rör ihop smeten och häll över fyllningen i formen. Strö över riven ost. In i ugnen i 225 grader, ca 25 minuter. Voilá! Riktigt enkelt och riktigt smarrigt!
Till detta hade vi sallad och en kall vitlökssås gjord på creme fraiche.

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(