Kaoshyllan

Vi har gjort lite små budgetförändringar (målat luckor, bytt bänkskiva,satt upp väggplattor, spottar, vitlutat golvet etc) i vårt kök med jämna mellanrum och från att ha varit ett kök med idel gulnad furu överall är det nu istället vitt överallt, och jag tycker det är helt okej. Vi är nöjda med köket och har inga planer på att lägga pengar på att byta kök nu när vi har småbarn, så inom överskådlig framtid duger det här fint för oss. Men det finns en sak som jag blir tokig på och som jag bara inte kan få ordning på – och det är den där förbaskade, rundade, öppna hörnhyllan som är direkt när man kommer in i köket. Den ser förvisso ganska trevlig ut när där är undanplockat, men eftersom hyllan är precis i anslutning till hallen fungerar den mest som avstjälpningsplats – plånböcker, vantar, nycklar, kvitton, hundgodis, nässpray, telefoner, hårband, stenar, pärlplattor, reklamblad – ja man kan faktiskt hitta i princip vad som helst på den där hyllan. Hade jag själv valt kök hade jag aaaaaldrig valt en sådan hylla – såpass god självkänndedom har jag…. Jag kommer inte på ett enda funktionellt sätt att hålla det snyggt och iordning, och tro mig, jag har försökt.

Kan någon tipsa mig om bra förvaring för en sådan här hylla – så att man åtminste slipper se skräpet som ligger där? Eller något bra användningsområde för den? I nuläget har jag lite kokböcker på en av hyllorna – och det är (tråkigt nog) den enda funktion den fyller… Idéer?
101107

6 kommentarer på “Kaoshyllan”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: elsklingen

    Jag har sett nån smart liten förvaringsak bestående av typ runda ihopsatta burkar i olika strl för fövaring av småsaker. Ska leta lite och se om jag hittar den.


  2. Kommentar från: Therese

    Hade samma problem med småsaker som alltid letade sig till en bänk i hallen. Blir alltid stökigt, jag köpte en korg med lock och vips var stöket borta. Att det sen ibland hamnar på locket istället är en annan historia… :) Men korgar och lock är annars bra för man slipper se det! Kokböcker var ju också fint :)


  3. Kommentar från: Lotta ♥ ohlovely.se

    Jag som alltid tyckt att den hyllan var fin, att den rundade av köket lite så det fick en fin övergång i hallen. :) Har nog aldrig reflekterat över att där ligger ”skräp” heller men jag förstår att det lätt blir så.

    Pär kanske kan bygga några halvrunda förvaringsboxar? ;) Han är ju så händig. :D

    Kram från Lotta


  4. Kommentar från: MariaL

    En stor korg/burk skulle jag tipsa om. Zoo-väskan känner jag igen. Var föresten på gallerix häromdagen, kommer ihåg när vi kunde exakt hela deras sortiment :-)


  5. Kommentar från: jack

    Låter som om det vore hemma hos oss. Men det är väl kaos hos alla. Eller? Jag blir själv galen på alla hall- och förflyttaningsprylar som ligger överallt men försöker tänka att det nog är så noga ändå, bara alla är friska. Jag föreslår att ni slutar kämpa emot och köper gedigna trälådor med lock med gångjärn och fortsätter kaoset inuti dem. En låda på varje. ;-)


  6. Kommentar från: Frida

    Det finns en gyllene regel.

    Om man inte gillar en sak, ett skåp, en möbel, en kopp, ett foto, ja vad som helst.

    * Delete *

    Ta bort det och gör något annat av ytan. Eller sätt in ett annat skåp.
    ;-)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(