En övning i att behärska sig

101002
Det snygga KeepCalm trycket från Petrified in pink har blivit inramat och fått sin plats på den nymålade hyllan i vardagsrummet. Tidigare var hela i nån trist fuskek – den blev som ny med vit färg och en ekskiva överst. Det fina klövertrycket kommer ifrån JohannaB och värmeljusstaken med husen är min favvo från Village.

Precis efter jag satt det nya Keep Calm trycket i ramen och ställt på hyllan, gick jag ut i köket för att sätta in den form med lasange jag förberett i god tid på eftermiddagen, inför fredagsmyset med Lotta, Magnus & Alexander. Eftersom jag skulle sätta ugnsgallret rätt, höll jag, dumt nog, formen med en hand, och Vips. Hela formen ner på golvet och allt bara flög ut över heeeela köksgolvet. Ungefär fem minuter innan gästerna beräknades dyka upp. Herregud. Jag måste säga att jag var tvungen att uppbåda all min styrka för att inte få ett tokutbrott. Med facit i hand är jag ganska stolt över att jag faktiskt lyckades tygla mitt humör och begränsa mig till ett skrik och ett par svordomar… Med gemensam ansträgning fick vi städat upp i köket och som av ett under hade vi faktiskt alla ingredienser hemma till att slänga ihop en ny lasange. Som faktiskt var klar en knapp halvtimme efter att gästerna kommit (tack och lov har de ju fått barn nu och är inte riktigt lika punktliga som förr. Mer som oss vanliga då, som alltid kommer med andan i halsen minst en kvart efter utsatt tid ;-) ). Snacka om tålamodsprövande…. Keep Calm and Carry on – var det ja :smooch: .

11 kommentarer på “En övning i att behärska sig”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Helena

  Men hu, vilken madröm att tappa lasagnen! Tur att du kunde svänga ihop en ny, men jag förstår om du fick anstränga dig för att inte gå bananas helt och hållet. Puh!


 2. Kommentar från: mammadagar

  Haha, nej men fy så typiskt! Men det är ju faktiskt så…. det hjälper ju inte att bli arg. Tur att ni hade allt hemma så det bara var att fixa ny i alla fall. :smooch:

  Fint det blev med ”nya” bänken och tavlorna.


 3. Kommentar från: camillasnyahem

  Haha, usch jag förstår frustrationen men det är ganska komiskt att du just ramat in den texten, så hände det där. Hoppas ni hade en trevlig kväll iaf! :)


 4. Kommentar från: Lotta ♥ ohlovely.se

  haha, ja det var ju ganska så typiskt. Jag tyckte det blev en lyckad kväll (om man bortser från att A skrek, vi kunde inte äta samtidigt och att vi pratade mer med A än med er.) och otroligt god mat. :love:

  Tusen tack för igår!
  Idag har det också varit ett exempel på Keep Calm and Carry On här hemma… jisses. Som han varit kinkig ikväll. Magknip igen. Minifom är just nu vår bästa vän! ;)

  Kram!


 5. Kommentar från: Birgit

  Vad snyggt det blev!
  Även för mig ett uttryck att sätta på väl synlig plats:
  Andrahandsuthyrningen under mig är som en fritidsgård dygnet runt! Ska läsa det högt när jag går ner o säger till vid tretien på natten! Fy!

  Kram mor


 6. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

  :love: Jättefint! Jag har också beställt ett tryck därifrån men jag tog en riktig färgexplosion.
  http://shop.textalk.se/se/article.php?id=5871&art=5787401

  Kram M,F&C


 7. Kommentar från: Snäckan

  Vilken mardröm men imponerande att du lyckades ”keep calm (någorlunda iallafall :-) and carry on!!

  Du kommer förmodligen alltid att minnas denna lilla incident när du tittar på det fina trycket ;-)

  Kram


 8. Kommentar från: Frida

  Ha ha ha, Men åh va typsikt! Då gäller det verkligen att ta ett djuuuuup andetag !
  Känner igen det där med att vara lite senare nu än innan barn. Jösse va mycket tid vi hade då!

  Visst är trycket underbart, jag har det med fast i svart.

  Ljusstaken var också härlig, den ska jag nog spana in.

  Kram på dig.


 9. Kommentar från: Frida

  Så fint! Måste kolla in sidan du länkar till.


 10. Kommentar från: Madde

  Vilken tur att du lyckades få ihop en ny
  Mardrömmen när man ska ha gäster


 11. Kommentar från: Nina

  Jisses, så passande med nya Keep calm-trycket. Att du kunde ta dig samman, all heder till dig! ;-) Men visst är det skönt med vänskapligt kaos emellanåt :razz:

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(