Om att vara frisk

100918
Överallt i huset syns spår av att här bor två små pojkar. En traktor på köksgolvet, en vällingflaska på vardagsrumsbordet, gummistövlar slängda i lilla hallen, ett par nappar i bokhyllan. Allt sånt där vanligt. Sånt som man tar för givet och som gör vårt hem till just vårt ♥.

Igår fick vi dock en obehaglig påminnelse om att man kanske inte alltid ska ta saker för givet, som till exempel att vi är friska. Igår var Theo ledsen och hade huvudvärk när jag hämtade på dagis. Efter ett tag släppte huvudvärken och han lugnade sig. En timme senare kom huvudvärken tillbaka med full kraft – från noll till hundra verkade han får hemska smärtor. En extremt kraftig attack som, uppenbarligen, gjorde fruktansvärt ont. Han gick från att ligga lugnt i soffan och kolla på film, till att gråta, skrika, gny, slänga sig på golvet och ta sig för huvudet. Det hela var ganska obehagligt för Theo är normalt sett ganska tålig. Inget hjälpte, han bara skrek och skrek och hade sådan huvudvärk. Sedan, efter en kvart ungefär, släppte det lika snabbt som det kom. Jag ringde sjukvårdsupplysningen som kommenderade oss till barnakuten direkt, och där spenderade Pär och Theo sedan hela kvällen igår. En sjuksköterska kollade temp, syresättning, blodtryck och gjorde lite tester på honom. Efter 4,5 timme hade läkaren fortfarande inte kommit in (detta eftersom man bara har en läkare i tjänst som ska ha hand om både barnakuten, förlossningen och neontalavdelningen. Under all kritik för ett relativt stort sjukhus) och klockan var över 23 på kvällen, Theo var trött. Då han inte fått några fler attacker och efter att sköterskan gjort ytterligare kontroller fick de okej på att åka hem utan att läkare tittat på honom. Bedömningen so far är barnmigrän. På måndag får vi kontakta vår barnläkare för vidare undersökning.

Det var riktigt läskigt att se honom ha så ont. Det hann snurra ganska många tankar i huvudet på mig här hemma innan de gjort en första undersökning på sjukhuset – och idag är vi glada över att han mår bra igen. Det känns dock inget vidare att det inte gick att få träffa en läkare på så lång tid trots att vi åkte till akuten, men samtidigt ser vi det som ett tecken på att de inte tror att det är något annat än migrän. Vilket förvisso kan vara väldigt jobbigt i sig, men som inte är direkt farligt. Vi får se vad vår egen barnläkare säger om det här när vi får tid hos dem.

Nu är vår lille, store kille på bio med sin pappa och ser ToyStory III ♥. Förmiddagen ägnades åt att hjälpa goda vänner att flytta in i sitt nya fina hus. Ikväll tänkte vi ha fredagsmys – fastän det är lördag. Gårdagens planerade mysmiddag blev ju av förklarliga skäl inte av. Men vad spelar det för roll – bara vi får vara friska…

18 kommentarer på “Om att vara frisk”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Birgit

    Min lille Theo!
    Håller verkligen med om att det var enormt lång tid
    att vänta på läkare! O man är så maktlös när barnen blir sjuka o inte veta vad det är!
    Hoppas ni får ert lördags-eller-fredagsmys idag i stället o att det inte kommer tillbaka!
    Krama honom från mormor!
    Kram mor


  2. Kommentar från: LiseLotte

    Man har ju respekt för huvudvärk som inte är som det brukar vara. Förstår dig helt och hållet.

    Kram LiseLotte


  3. Kommentar från: Lotta {ohlovely.se}

    Åh, jag har tänkt på er massor. Stackars lille prinsen! :sad: Fruktansvärt obehagligt! Som du skriver, det viktigaste i livet är att familjen får vara frisk.

    Hoppas allt går bra hos barnläkaren och att ni får lite mer svar på era frågor.

    Stor kram! :kiss:


  4. Kommentar från: ulle_80

    Hoppas det är en engångs händelse för prins Theo!KRAM


  5. Kommentar från: Madde

    Joobbigt när det kommer i så tidig ålder.
    Tragiskt att det bara fanns en tjänstgörande läkare. Hoppas att ni inte behöver vänta allt för länge på att få träffa er läkare


  6. Kommentar från: Pia

    Usch då!! Hoppas att ni får klara besked snart!!


  7. Kommentar från: Annika

    Usch vad hemskt! Fick en liten tår i ögat.

    Vi har haft ett barn på mitt jobb en gång som hade barnmigrän. Han kände när atackerna var på gång och vi hade medicin i skåpet. Det var vanlig Panodil som vi skulle ge direkt och sedan ringa föräldrarna.

    Bio låter som en bra lördagseftermiddagssysselsättning (hi hi.. det var ett långt ord..) Mycket godis också hoppas jag! ;-)

    Kram på er.


  8. Kommentar från: Camillasnyahem

    Vilken pärs för Theo,( och mamma- och pappahjärtat)! Jag hoppas verkligen ni får tid hos en bra läkare som kollar upp detta ordentligt. Stor kram från mig!


  9. Kommentar från: Mia

    Usch vad obehagligt för Theo och vad dåligt att igen läkare kunde undersöka honom! Hoppas ni får mer svar på måndag!
    Kram


  10. Kommentar från: Akay

    Usch, förstår att du hann tänka allt möjligt i väntan på besked – uselt att det ska vara så på barnakuten! Håller tummarna för positiva besked från er egen läkare.


  11. Kommentar från: Frida

    Skönt att han är på benen. Toy Story 3 är ju helt underbar också så det hoppas jag fungerade som plåster på såren.

    Riktigt läskigt med huvudvärk, speciellt när de har så ont, hoppas att ni får bättre bemötande hos er läkare.


  12. Kommentar från: Sockergrynet

    Usch så otäckt, men skönt att han mår bättre idag! Jag hoppas att ni får bättre hjälp av er ordinarie läkare!

    kram


  13. Kommentar från: annelia

    En bekant till oss hade liknande problem med sin dotter, de blev mer och mer huvudvärk, fler ”attacker”. Hon behövde glasögon och sedan hon fick glasögonen har det blivit mycket bättre!


  14. Kommentar från: MariaL

    Stackars Theo, skönt att det gick över. Man skulle göra vad som helst för att ta över deras onda.


  15. Kommentar från: Therese

    Stackars Theo, hoppas han är bra nu och slipper fler attacker…


  16. Kommentar från: jack

    Hemsk tanke! Hoppas ni får fin hjälp hos sjukvården denna gång! Lycka till!


  17. Kommentar från: Snäckan

    Men huuu vilken obehaglig upplevelse. Blev nästan lite tårögd när jag för min inre blick såg Theo vrida sig i plågor. Hoppas han slipper uppleva samma igen och ni också för den delen.

    Kram


  18. Kommentar från: CissiE

    Fy vad jobbigt för er och stackars Theo!! Hoppas verkligen att han inte behöver få mer migrän-attacker!!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(