Vi skulle bara få golvet slipat

100801
När vi åkte på några dagars semester i mitten av juli, passade vi på att ta in en golvslipare för att slipa vardagsrums och matsalsgolv. Kök och lek/datorrum slipades förra året medans vi var i Grekland, så det senaste året har vi verkligen sett hur bedrövligt det andra golvet sett ut. Hursomhelst, nu är golvet äntligen slipat och lutat, vitt och vackert.
När vi kom hem och såg hur fint golvet blivit, såg vi dessvärre i vilket uselt skick tak, väggar och lister var. Vilket helt enkelt innebar några dagars målning och sedan – voilá. Två rum som känns som nya, ljusa och fräscha. Men – då var det ju bara det, att det inte kändes så roligt att bära in den gamla klumpiga tv-bänken igen. Och till saken hör, att vi har hållit ögonen öppna efter en ny tv-bänk ganska länge, men inte hittat någon som fallit oss i smaken samtidigt som den inte kostar större delen av en månadslön. Av en slump hittade vi så den här, som med ett byte av skiva till ek istället för vit (för att passa in med soffbordet), blev perfekt i vardagsrummet. Jag är nöjd. Eller ja – nästan nöjd, skulle man kunna säga. När vi nu fått en sådan fin tv-bänk kom vi på att den där trista sideboarden vi har vid fönstret hade varit myyyycket snyggare som vit, med en likadan skiva som på tv-bänken. Sagt och gjort. Snart är den målad i tre omgångar och skivan ska bara monteras :smile: . Vi skulle baaaara få golvet slipat. Yeah right. Så lätt går det aldrig när man bor i ett hus ifrån 1923. Men det blir fint och vi trivs!

Ett litet problem som har uppstått nu när nästan alla golven på nedervåningen blivit så fina, är att man ser ännu tydligare än förut hur fult och slitet hallgolvet är… And.here.we.go.again ;-) . Till hösten river vi upp hallgolvet och lägger klinkers.

10 kommentarer på “Vi skulle bara få golvet slipat”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: mrsbandco

    Känner igen det där, fast på ett annat sätt (vi har ju ”nytt” hus) :-)
    Sitter här i ett ommålat arbetsrum, vi målade det sista igår.
    Tycker ofta det blir ett moment22 här hemma när vi ska fixa. Om vi vill fixa en sak, så finns det beroende till något annat som i sin tur har beroende till det tredje osv. Och så blir det aldrig färdigt liksom. Men men, man får väl inse att det går sakta men säkert…


  2. Kommentar från: Anneli

    Jag är jättenöjd med klinker i hallen. Det är så lättskött och det behövs med två smutshundar!


  3. Kommentar från: Gunnel

    Visst är det bra att börja göra vid något i huset. Då ser man mycket bättre allt som skulle kunna förändras till det bättre. Ombyte förnöjer.


  4. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    :love:
    Jag är precis likadan, här är det fullt med projekt som avlöser varandra. Ni verkar doch bättre på att avsluta era snabbt. Vi har en tendens att gå ut starkt men sen blir det hängande i luften lite för länge. Innan vi gör sista rycket. :)
    Men det blir fint här också. Till slut!

    Kram M,F&C


  5. Kommentar från: elsklingen

    Det ena leder till det andra, det är verkligen så! Vi har samma ”problem” här hemma, vilket innebär att vi aldrig blir klara… =)


  6. Kommentar från: Helena

    Snyggt TV-bord! Är också på jakt. Och även allt annat skall bytas ut :/ Jag ser lönen rulla snabbt iväg :smile:


  7. Kommentar från: Annelie

    Jodå, så är det när man har gammalt hus. Jag vet. Man behöver aldrig oroa sig över var man ska göra av med sin tid eller sina pengar…


  8. Kommentar från: Annika

    Snyggt namn på en snygg TV-bänk. Vad händiga ni är!

    Såg er på Väla i dag.

    Kram.


  9. Kommentar från: Lotta

    Sååå snyggt! :)


  10. Kommentar från: Gummigutta

    Vi letar också TV-bänk. Och har ingen aning om vilken stil vi ska satsa på, modern, lite ”new england”, 50-60-tal eller kinesiskt…





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(