19 väl investerade kronor

100411
Det där med att spela på datorn, är något som en drygt-fyra-och-ett-halvt-åring vääääldigt snabbt kan bli besatt av. Vi är därför ganska noga med att begränsa spelandet för Theo, vilket i sin tur leder till en hel del diskussioner med honom. Flera gånger om dagen. Nu har vi därför börjat köra med att spela efter äggklocka, och förra helgen fick Theo själv välja en äggklocka som han gillade. Visst är den snygg :wink: ? Just nu får han spela 2*15 minuter om dagen som mest, vilket vi tycker är lagom, och när klockan ringer stänger han av spelet utan vidare diskussioner (efter att en gång ha fuskat och försökt med att vrida upp klockan igen. Synd bara att hans föräldrar faktiskt inte var riktigt så lättlurade :wink: ). Underbart :love: .

7 kommentarer på “19 väl investerade kronor”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Cissi

    Smart och klokt! De där rackarns spelen är ju gjorda så att man redan från tre-årsåldern inte skall vilja sluta (trots att de flesta spel innehar ett visst mått av pedagogik…) Så det känns verkligen viktigt att de redan från start lär sig att begränsa sin tid framför datorn. Det blir svårt att neka Noah datorspel med tanke på att jag och M sitter en del framför datorerna (aldrig spelandes förvisso, men ändå), så den här idén kanske jag knycker framöver!


  2. Kommentar från: Petra Patcha

    Oj 15 mnuter! Hinner han spela färdigt någon gång ; :razz: ?
    Vi körde också äggklocka ett tag, men den vi köpte ringde inte om man tog för kort tid.. passande :razz: … Nu kör vi att man måste vara ute och leka samt sköta sig och ha ett städat rum för att få spela sitt tv-spel i 1-2 h. Kommer ihåg när han började spela Lek och lär på datorn som 3 åring… ack det var tider det. De blir snabbt duktigare på tv-spelen än sina föräldrar…. :love: Vilka spel är det som gäller hos er?


  3. Kommentar från: hemmabloggaren

    He he, vi har också det där problemet. Sjuåringen har just upptäckt Bolibompawebben och den kan jag lova, är beroendeframkallande. Har faktiskt tänkt just att vi skulle köra med timer vi med så tack för tipset att välja en egen :D


  4. Kommentar från: mammamia

    Vad duktig han är Theo som fogar sig och slutar när klockan ringer! Så klart att han var tvungen att försöka fuska oxå,går det så går det ju :smile: ! Kram till er allihop


  5. Kommentar från: elsklingen

    Smart!!! Funderar själv på nåt liknande till Milton. Ibland kan man säga, du får hålla på tio minuter till men han har ju ingen aning om hur lång tid det är, smidigt med äggklocka då!


  6. Kommentar från: mammaliv

    Här har vi faktiskt inte det problemet (än?) utan det blir mer att hon vissa dagar spelar lite längre stund och andra dagar inte alls. Det känns helt OK. Det blir oftast inte mycket alls i veckorna när det är dagis och annat hela dagarna…. men då lite mer på helgen om vi är hemma och inte gör så mycket annat. Så länge det är bra spel där de faktiskt lär sig något också tycker jag det kan vara bra till och med. Men det blir väl svårare ju äldre de blir….


  7. Kommentar från: Cybertjejen

    Cornelia har inte börjat spela själv än, det är jag som får styra musen så vi har inte problemet än.
    Ska komma ihåg det sedan när hon börjar spela själv





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(