Hur man får en hel veckas VAB att gå

100221
Vi har gått om varandra, jag och Pär, den här veckan. Pär jobbar förmiddag, jag jobbar eftermiddag, hemma, jobba, hemma, jobba. Givetvis är vi också kraftigt underbemannade på mitt jobb just den här veckan. Kräksjuka sucks. Men VAB-dagarna måste ju ändå fyllas med någonting, och helst mer än bara film. Man vill ju inte att ungarna ska få fyrkantiga ögon :wink: .
Emellanåt är det dock inte helt lätt att hitta på sysselsättningar till rastlösa barn som inte alls är vana vid att spendera så mycket tid inomhus, speciellt inte när man har en frisk och en sjuk, och sen bytas de om. Vi har spelat Bamselotto, Alfonsmemory, Bondgårsspelat, Blixtenspelet, pusslat, bakat chokladbollar, byggt torn, tittat på fåglarna som ätit i vår nya fågelmatare (letade fram min gamla fågelbok och vi har sett både blåmes, bokfink, rödhake och talgoxe :smile: ), tittat på snöstormen, tittat på postbilen som kört fast på vändplatsen nedanför vårt hus, lekt med trolldeg, målat och till sist, nästan börjat klättra på väggarna…

När jag varit på jobbet har jag livat upp mig en aning med att shoppa lite på lunchen. Till barnen. Givetvis. Shopping höjer humöret ganska bra måste jag säga. Kasper har fått en turkosblå tröja med hamntryck och matchande randiga mjukisbyxor. Theo har fått en båttröja (konstigt nog hittar jag inte denna på hemsidan) och båda har fått nya scarves.

Jag önskar mig en friskare kommande vecka. Mer tid ute. Mindre snö. Färre baciller. Mindre pussel. Och kanske lite snödroppar som börjar titta fram. Verkar det inte som en rimlig önskan?

9 kommentarer på “Hur man får en hel veckas VAB att gå”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: annelie@halsomagasinet.net

  Ja, det är inte helt lätt med sysselsättning, när man knappt kan sticka ut näsan. Men det ser ut som ni trots allt hunnit med en del, och haft det riktigt mysigt!! Hoppas att ni nu kryar på er ordentligt!
  Kram


 2. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

  Ja shopping kan verkligen hela den tröttaste VAB-mamma! <3
  Hoppas ni får hålla er friska länge nu.
  Kram M,F&C


 3. Kommentar från: veraphoto

  Ja det är en utmaning med dessa sjukdagar, speciellt när de är för friska för att ligga nerbäddade men för sjuka för dagis, man får vara uppfinningsrik :)

  Kram på er och ha en härlig vecka! :smile:


 4. Kommentar från: mrsbandco

  Försenat grattis på födelsedagen! Här hemma har vi firat en nybliven femåring. Och så är det min tur senare i veckan :-)

  Usch för kräksjuka, hoppas ni blir krya snart! Vi hade också en VAB-vecka för ett tag sen och det blir ju verkligen klättra på väggarna till slut.
  Idag har dagis lite oväntat stängt pga rasrisk så det blir en dag hemma.


 5. Kommentar från: Annika

  Moa fick också lite nytt från Polarn senast vi var i stan. – Samma som Theo antar jag, fast i klänning. Moa pekar på sin tröja och kallar den för Cirkusklänningen.

  VAB, ja…. numera har jag ju ingen att pussla med… Är glad varje dag man kommer upp och är friska.

  Kram.


 6. Kommentar från: Annika

  klänning skulle de ju vara…


 7. Kommentar från: CissiE

  Det är så svååårt med vab-dagar, och allra svårast är den där sista dagen, när barnet egentligen är friskt men hålls hemma pga karantänen…Då gäller det att ha många bra idéer och det verkar ju ni ha! Jag behöver helst natten på mig för en mental förberedelse inför vab… Tycker inte alls om att överraskas på morgonen för då har man ju inte en endaste idé om hur dagen skall spenderas…


 8. Kommentar från: Cybertjejen

  Inte ens Cornelia gillar VAB
  -Jag vill gå till dagis, jag är inte sjuk längre…

  Det är skönt när man kan dela på dagarna lite så man inte ruttnar allt för mycket


 9. Kommentar från: Linda J

  ”Sisi-da sisi-da sisi-da”
  Vilken fågel;)?

  Kram!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(