23 timmar senare…

…fick jag krypa ner under mitt duntäcke, iklädd raggsockor, mysbyxor och luvtröja. Hu, det är ett kallt land det här! En temperaturskillnad på närmare 40 grader känns vill jag lova…

22,5 timme från det vi lämnade vårt mysiga hotell i Khao Lak tog det tills vi öppnade dörren där hemma, inkluderat kraftig motvind på flygresan, teknisk mellanlandning, framskottning av totalt översnöad bil, pitstop halvvägs hem för att hämta Biggles och sen äntligen hemma. Resan gick bra, framförallt var andra delen av flygresan väldigt lugn då båda barnen sov gott i sex timmar. Men det går inte att komma ifrån att det är ganska tufft att flyga såpass långt med två barn och bara tre stolar på flyget – detta var sista resan med Kasper som infant (man får bara flyga i knäet upp till två år) och tur är nog det :wink: : Som tur var fick vi barnen till att somna om när vi kom hem och bara en halvtimme efter vi klivit innanför dörren sov vi som stockar.

Nu saknar vi mest Paradiset. Här är kallt och grått och en herrans massa snö, vi har jetlag och tvätt överallt. Morgon istället för eftermiddag. Snö i skorna istället för sand i sandalerna. Skotta snö istället för att bygga sandslott. Overaller istället för solkräm. Köttbullar och makaroner istället för fried noodles och satay chicken. -5 istället för +35. Jag tror jag vågar drista mig till att säga att det varit stora kontraster de senaste dagarna. Hela uppfarten var totalt igensnöad när vi kom hem och Pärs försök att igår morse köra ner till affären för att inhandla lite frukost resulterade i att bilen fastnade i en snöhög och vi fick dra loss den med den andra bilen. Imorgon är det vanlig vardag igen med jobb och dagis.

Vi har haft det alldeles alldeles underbart. Thailand är så fantastiskt att vi aldrig kommer chansa på att åka någon annanstans :wink: . Risken att vi skulle bli besvikna är alldeles för överhängande. Vi kommer fortsätta försöka upptäcka nya platser i Thailand istället – helst så snart som möjligt :love: . Givetvis har jag tagit massor av foton. Återkommer med dessa! Nu ska vi iväg till vänner och äta semlor.

14 kommentarer på “23 timmar senare…”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: sezzan

  Välkomna hem!! Förstår absolut er känsla av kyla och lite dysterhet!! Men vi går mot ljusare tider här hemma och det blir bättre!!


 2. Kommentar från: mrsbandco

  Välkomna hem till vintern! Kan tänka mig att det är stora kontraster, er semester låter som den varit alldeles underbar. Vi har aldrig besökt Thailand, men jag skulle gärna åka dit nån vinter.


 3. Kommentar från: mrsbandco

  Ser självfallet fram emot fler bilder från paradiset också!


 4. Kommentar från: carina40

  Välkomna hem till Vinterlandet :wink: Låter som ni haft det kalasbra.
  Kram


 5. Kommentar från: annelie@halsomagasinet.net

  Välkomna hem!! Ja, kan inte annat än att räkna ner tills det snart är vår tur…


 6. Kommentar från: Cybertjejen

  Välkomna hem!
  Förstår att det känns extra jobbigt att komma hem nu när det är snö och minusgrader


 7. Kommentar från: IaY

  Välkomna hem! Ni verkar ha haft det riktigt bra… Trist att komma hem till snö, men snart, snart, kommer våren… Kramar


 8. Kommentar från: fialia

  Välkomna hem! Förstår att kontrasten Thaliland/Sverige är gigantisk. Ni verkar ha haft det helt underbart på er resa. Ser fram emot att se dina bilder sen.

  Kram!


 9. Kommentar från: Helena

  Förstår att det blev lite knasigt att komma hem till snön och kylan. Hoppas att ni snart kommer på rätt spår med sovtider och vinterkläder. Välkomna hem!


 10. Kommentar från: annelia

  Välkomna hem!!


 11. Kommentar från: ulrica

  men huj säg inte så. Vi ska ju flyga till austin i sommar. Låter inte så lovande med linn i knät då….då e hon bara en månad från 2 år…;) ghuaaa! Ve o fasa


 12. Kommentar från: Ljusglimt

  Välkomna hem!
  Jag är också extremt sugen på att lämna alla snö och kyla och istället uppsöka en varmare breddgrad!


 13. Kommentar från: lotta

  heeej! nu var det ett tag sen jag var inne här och kikade. ååååh har ni varit i thailand, och i kao lak läser jag. vad tyclkte ni? vi har nämligen bokat till kao lak i december :-) Vore jättekul att få ta del av din reseberättelse och ifall du har några bra utflykts tips :-) och shoppingtips :-) kramkram


 14. Kommentar från: Snäckan

  Det måste ha varit väldigt omtumlande att komma hem igen. Men sååå härligt att ni är nöjda med er resa. Ser fram enot en massa härliga bilder att värma mig med när termometern visar många minus.

  Kram

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(