Pang!

091230
Pang – det smälls allt mer därute nu.
Biggles börjar, precis som vanligt, bli väldigt rädd och orolig. Vi har gett honom en första dos med lugnande nu ikväll och imorgon blir det sannolikt två omgångar. Trots att det nu gått fem år sedan den där hemska hemska nyårsnatten då vår fina fyrbenting inte ens fyllt 1 år, och försvann ut i kylan, ensam och rädd, har vare sig han eller vi glömt det. Framförallt inte Biggles. Nyår är inte hans bästa tid på året, om man säger så. På fotona ovan syns han istället i sitt esse på julafton, då han på egen hand öppnade en av sina klappar :love: .

Vi får trots allt säga att Biggles mår bättre nu än för ett par år sedan, istället för att krypa in under säng eller soffa och bara ligga och skaka, tyr han sig istället mer till oss när han är rädd. Just nu ligger han i husses knä, lätt darrig. Trots att det fortfarande smälls på tok för mycket dagarna innan och efter nyår, har det ändock skett en förbättring sedan smällarförbudet infördes 2007. Somliga tycks inte förstå att det på de flesta ställen, vår kommun inkluderat, faktiskt är olagligt att fyra av smällare och raketer utom under några få timmar på nyårsafton. Well well, vi tar det hela med ro i den mån det går, att inte göra så stor affär av det hela är det bästa sättet för att Biggles ska påverkas så lite som det är möjligt.

Det har varit en ganska stressig och konstig vecka. Till skillnad från innan jul har jag haft tokmycket att stå i på jobbet – vilket förvisso är bättre för tiden går fortare. Kasper har varit orolig av sitt kliande, Theo har haft hosta och vi har sovit dåligt allihopa. I mitten av veckan fick jag nån skum sträckning i ena axeln och fick verkligen tokont, vilket inte direkt förbättrade sömnen. Tack och lov gick det hela över av sig själv lika snabbt som det kom efter två dagar. Kontentan är hur som helst att jag är supertrött och jag ser förskräckligt mycket fram emot fyra dagars ledighet och familjemys :love: . Därefter: Nytt år, nya tag, nya förväntningar. Vi är redo för 2010!

7 kommentarer på “Pang!”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: annah

  Det är så synd om alla hundar och andra djur som är så rädda. Här uppe i norr smälls det även sista april. Elände är det.

  Hoppas ni får ett gott nytt år!


 2. Kommentar från: Frida, Stockholm

  Hej hej,
  Det är verkligen med en baksida det där med vackra oh spännande fyverkerier. Stackars alla vovvar och katter. Ja alla djur antar jag!
  Galet.
  Hoppas nu att årets sista dag bjuder på lugn och ro + glitter och glamour. Ja med prickar såklart!

  Fick en rolig utmaning av en kompis idag.
  * 2009 i 12 bilder *
  Skickar vidare. ;-)

  Kram och GOTT SLUT… :-)


 3. Kommentar från: camillasnyahem

  Jag har inte heller glömt den natten, minns att tårarna rann när jag läste vad som hänbt Biggles! Jag har haft en skotträdd hund förut som fick ges lugnande hela nyår och jag är så tacksam över att Ebbot inte är det. Mitt hjärta finns dock hos alla skotträdda djur, tama som vilda, och jag skulle aldrig smälla en enda smällare!

  Krya på er & gott nytt år!


 4. Kommentar från: JeanetteS

  Vill önska er ett riktigt gott nytt år!

  ja, det är så synd om skotträdda hundar och alla djur förresten så här tid på året. Buffy har också blivit fruktansvärt skotträdd så det blir lugnande för honom också. och så får han va hos Johnnys föräldrar varje nyår för det är något lugnare där med skjutandet. Men det är ett elände. Ge Biggles en stor tröstkram från mig!


 5. Kommentar från: Liza

  Gott nytt år!! 2010 blir säkert ett otroligt och spännande år!


 6. Kommentar från: Pia

  Gott Nytt År!!


 7. Kommentar från: Ljusglimt

  Stackars lilla biggles! Hoppas att det går bra för honom ikväll. Skönt att han har er!
  God fortsättning! Kram!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(