Lugna lördag

091114
Den här rätten lagade jag igårkväll – vi äter den ganska ofta, den är riktigt riktigt god, och otroligt enkel, bara man kommer ihåg att göra iordning den i tid. Jag använder lätt matlagningsgrädde och lätt creme fraiche istället för de fetare alternativen i receptet och det blir väldigt gott ändå. Igår hade vi pressad potatatis och morötter med fetaost, citron och olivolja tillagade i ugnen, som tillbehör. Perfekt fredagsmat – testa!

Tack för all omtanke om vår lillprins. Krupp är ju lyckligtvis en åkomma som kommer och går ganska snabbt, så två nätter var det som var riktigt jobbiga. Jag tenderar dessutom att bli orolig över det normala när barnen är dåliga, och speciellt när det sätter sig på andningen så jag blir ju helt slut bara av det. Nu har vi dock besökt vår barnläkare och fått en behandlingsplan och vet bättre hur vi kan använda inhalatorn för bästa resultat. Vi har också tagit fram en luftfuktare att använda i Kaspers rum, och den gör verkligen underverk. Det är ganska mycket jobb med att hålla luftfuktaren ren, men det är givetvis väl investerad tid eftersom minsteman blir så mycket bättre av att ha den igång.
Min mamma är och hälsar på och sällskapar mig och killarna medans Pär åkt iväg till huvudstaden. Vi har en lugn och skön lördag – nu är det Theo som är lite hostig och hängig, men att ta det lugnt ett par dagar gör nog susen. Större delen av förmiddagen har spenderats i pyjamas och det största eventet för eftermiddagen blir promenad runt byn med stopp i affären för lördagsgodis. Trevlig kväll!

8 kommentarer på “Lugna lördag”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: mrsbandco

    Låter som en kandidat som borde testas här hemma. Vi äter alldeles för lite kyckling, och blir det gjort så blir det ofta stekt för länge vilket resulterar i sega fileer…


  2. Kommentar från: Lotta {ohlovely.se}

    Åh, så gott det såg ut! Smaskens! :razz:

    Stackars lille Kapser. Skönt att höra att luftfuktare på hans rum gör honom betydligt bättre. Usch, vilken pärs! Hoppas han är frisk och kry snart!

    Kram på er!


  3. Kommentar från: catrinj

    Skönt att han är bättre!!! Maten ser smarrig ut! Ha en skön kväll (och förhoppningsvis lugn natt).
    Kram


  4. Kommentar från: Pia

    Jag har samma tendens som du -oroar mig och analyserar och kör slut på mig själv! Skönt att det är på bättringsvägen!


  5. Kommentar från: Linruz

    Mums det där ser smaskens ut.
    Hoppas ni fick en fortsatt bra lördag och även en fin söndag i dag.
    Kram Lina


  6. Kommentar från: sajbermamma

    Åh vilken smarrig måltid det verkade vara, det vill jag testa, och även efterrätten med dumlemousse blev jag riktigt sugen på att prova! kul med inspiration!


  7. Kommentar från: Akay

    Den rätten har jag också gjort två gånger nu efter att ha fått tipset härifrån. Mycket gott och så rackarns lätt att göra!


  8. Kommentar från: diana

    Satt precis och funderade på vad jag skulle göra med kycklingen jag tog upp ur frysen och nu vet jag precis! Tack snälla du!

    Hoppas att Kasper blir bättre snart! Det låter så otäckt med hans astma och jag anar hur oroande och jobbigt det måste vara för dig och Pär! Kramar





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(