Grymt god!

091108 Dumlemousse med nötbräck kalasade vi på till efterrätt igår när fina vännerna var på besök. Väldigt enkelt, väldigt sött, men väldigt gott – och ingen hälsokur direkt. Måtten i receptet är väl tilltagna, jag skulle säga att det lätt skulle räckt till sex personer, jag orkade inte ens äta upp halva min portion. Men så hade vi ju iofs grundat med god lax innan, men ändå. Efterrätten brukar ju gå i efterrättsmagen och där brukar det ju alltid finnas plats, inte sant? :wink:

Vi har haft en skön helg då vi hunnit med massor av kvalitetstid tillsammans och med vänner och familj. Lite nytta har oxå hunnits med, för min del i form av att fortsätta kratta de evinnerliga löven. Men nu har vi fyllt trädgårdstunnan med löv två gånger och därtill fem sopsäckar som fick åka till tippen. Nu vår det vara färdigkrattat för den här hösten. Basta!
Ikväll är jag trött av god mat, ungar överallt, massor av friskluft och lite för lite sömn, så nu tänkte jag som omväxling göra en riktigt tidig kväll.

7 kommentarer på “Grymt god!”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: himeko

    efterrätten så galet god ut! :) måste prova


  2. Kommentar från: Annika

    Den där efterrätten ska jag laga på nyårsafton.. har jag redan planerat… hi hi…

    Orkade du inte ens halva? Jag hade lätt klämt ner heeeela satsen..

    Kram.


  3. Kommentar från: Bergodalvana.com

    Ohh vad gott det lät, måste testa!


  4. Kommentar från: Linda J

    Ser smaskens ut:)!


  5. Kommentar från: diana

    Å, den där laxen blev jag sugen på! Jag brukar göra en variant med pesto men tapenade låter ju hur gott som helst att ha på!

    Den där efterrätten ser ju smaskens ut, den måste jag prova! Den får mig att tänka på Leilas rocky road godis jag gjorde förra julen, vilket får mig att vilja starta julupptakten NU ;)

    Skönt att ni är klara med löven. Jag väntar fortfarande på att Micke ska åka till tippen med de säckar jag redan fyllt så jag kan fylla dem igen ;) Vad? Jag, åka till tippen? HA, jag har ju krattat, något måste jag lämna till honom att göra ;)

    Hmmm, väldigt irriterande att jag inte kan ändra den där blogglänken i min inloggning här. Adressen finns ju inte längre! Kanske måste göra en ny ansökan och få en ny inloggning?

    Kram


  6. Kommentar från: lina

    hej!
    kikar in här efter en lång tids bloggtorka och inte alls någon tid och lust för bloggvärlden, men nu har jag kommit igång så smått igen och hoppas att jag ska ha mer tid till att surfa runt hos lite favoriter. den där moussen såg inte helt fel ut. ;) själv har jag en stor passion för chokladpudding för tillfället, antar att det beror på alla hormoner i kroppen… ;)
    ha en bra dag!


  7. Kommentar från: Karin/Rosa maränger

    Såå gott det ser ut. Måste prova detta någon dag, passar ju bra att det är helg då :razz:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(