Gatufotografering

I lördags hade jag och Linda planerat in en fotorunda tillsammans. Vi hade väl inget egentligt mål med rundan, men eftersom vi började med en fika i stan, blev det ganska naturligt att testa gatufotografering. Jag tycker verkligen att gatufoton och dokumentära bilder från offentliga platser kan vara otroligt snygga – speciellt när de är i svartvitt – men det är verkligen inte så lätt som det ser ut. Rätt tid, rätt plats, rätt inställningar och lite tur – då kan man få till en och annan bild som inte åker direkt i papperskorgen. Oavsett resultetet är det ofantligt trevligt att ha en god vän med samma intresse. Det är ju definitivt inte alla som finner nöje i att nörda runt med kameran några timmar i sträck en lördageftermiddag, så jag är väldigt glad för mina och Lindas små fotoprojekt! När vi kom hem höll våra respektive dessutom på att förbereda middag åt oss, vilket var en extra trevlig bonus och vi avslutade dagen med en mycket trevlig kväll tillsammans :smile: .

I galleriet nedan syns resultatet av lördagens försök till gatufotografering. Tänk på att jag är nybörjare i genren, och det är ju verkligen helt olikt vad jag brukar fota i vanliga fall :wink: . Här finns Lindas bilder.

Jag har letat lite inspiration för gatufotografering, men hittade inte speciellt mycket. Jag letade kanske för dåligt. En sida jag stötte på, Public Life, innehöll dock mycket snygga bilder.

11 kommentarer på “Gatufotografering”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: annah

    Jättefina bilder. Gillar när det är med människor som inte är medvetna om att de blir fotade. Håller med, de passar verkligen som svartvitt.


  2. Kommentar från: Linruz

    Åhhhhh det är underbara!! Du är en sån förbild ör mig och fotograferandet.
    Nu blir jag sugen att ta kameran på axlen och g mig ut och fota.
    tyvärr måste jag åka till jobbet i stället.
    Ha en fin dag
    kram Lina


  3. Kommentar från: Linruz

    Kom på en sak till.
    Får jag fråga vad pluginet du har till bilderna?? Så det blir en pil man kan tycka på och klicka sig vidare.
    kram igen Lina


  4. Kommentar från: Maria M

    Jag tycker du har lyckats ta väldigt bra bilder och förmedla känslan även om det är gatufotografi och man inte har en person att fokusera på. Själv tycker jag det är väldigt svårt att ta bilder som inte är porträtt. Men det är väl som med allt annat, öva, öva och öva.


  5. Kommentar från: Pia

    Så sjukt snyggt! Jag är lite för feg för gatufotografering – tror nog att folk ska undra vad jag sysslar med :)


  6. Kommentar från: carina40

    jättesnygga bilder!! Lite fransk touch över dem
    Kram


  7. Kommentar från: Anna

    Åh vad du är duktig, jättesnygga bilder! När jag ser dina bilder här på bloggen blir jag SÅ sugen på att skaffa en kamera och lära mig…! Kram


  8. Kommentar från: Frida

    Hej vännen!
    Åh jag älskar verkligen street fotografering.
    Jag tycker att du ska tuffa till det lite, våga mera. Du kan ju tänk på olika kontraster som olika material etc, Hårt/mjuk, gammalt/nytt (som gubben och barnet). Det behöver inte vara så mycket detaljer för kontrasterna gör oftast jobbet.
    ”Tiggaren/gatumusikanten” är favoriten =jätteball bild med bra känsla, men jag hade gärna sett hela hans utsträckta ben (alltså bilden åt andra hållet, horisontellt). Men som vanligt fina och rena bilder, bra skärpa och ljus.
    Våga liiite mer nästa gång så blir det 10 poäng!
    Kram kram
    Frida


  9. Kommentar från: Sara

    Jätte fina! Kul att prova något annorlunda, det är ju så man utvecklas. Man får nog ha lite tålamod när man fotar just såna där bilder… eftersom allt beror på tillfällen, vilka personer man träffar på och vilka miljöer man vistas i… Men visst gör dom sig jätte bra svartvita!


  10. Kommentar från: Snäckan

    Vilka underbara foton. Liksom sådär tidlösa. Håller med om att de verkligen gör sig i svartvitt.

    Kram


  11. Kommentar från: Cybertjejen

    Skitsnyggt!!!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(