Fredagstankar om fotografering och mat

Saying a Camera takes nice pictures is like saying a Guitar plays nice music”.
Intressant diskussion det där – jag får ganska väldigt ofta höra att ”vilka bra bilder det blir med en sån där kamera” eller ”oj, den där kameran tar verkligen snygga foton” eller ”du som har en bra kamera, kan inte du ta några bilder?. Och visst är jag nöjd med min kamera – även om den är en av de mest basic systemkameror du kan ha idag. Men någonstans har väl kanske även mitt envisa övande – trial & error – börjat löna sig, jag har lärt mig massor det senaste året och även om kameran är mitt redskap är det trots allt sättet man använder den på som skapar fotona :smile: . Det finns huuuur mycket som helst att lära och jag är fortfarande bara en nybörjare och definitivt ingen fotograf – men att tro att det bara hänger på kameran är inte helt korrekt :wink: .

Fredagsmys ikväll – vi turas om att gå på babysim med Kasper på fredagkvällarna, och den som är hemma fixar något gott till middag. Det är min tur att laga mat idag, inspiration tack – vad ska du äta ikväll?

Trevlig helg!

15 kommentarer på “Fredagstankar om fotografering och mat”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Helena

    Hasselbackspotatis med rostbiff och grönpepparsås är ALDRIG fel :smile:
    Annars tacopaj, revbenssjäll med potatissallad (helst egengjord), ungsbakad lax med potatis och hollandaiesås…. Vill du ha fler förslag? :smile:
    Själv blir det en överraskning vad vi ska ha ikväll.


  2. Kommentar från: Pia

    Vad har du för kamera? :)
    Vi ska ha hemmagjord pizza ikväll!


  3. Kommentar från: Cecilia

    Vi har en bra kamera, men bilderna blir inte alltid så bra för det, så det beror nog mycket på vem som står bakom!!! Du är såååå duktig, alltid så fina bilder på bloggen.

    Vi brukar ha tapas på fredagskvällarna. Älskar småplock! Steker lite goda korvar, vitlöksbröd, oliver, potatisomelett, dadlar virade i bacon som man sen steker, mums mm mm. Man kan ta precis vad man vill… kanske inte så barnvänligt dock… Lycka till och trevlig helg!


  4. Kommentar från: Mrs. b

    Hemmagjorda hamburgare, tacos, plättar, …
    (Vi är usla på matinspiration som märks… blir mest det gamla vanliga :-)

    Det stämmer självfallet med kamera/fotograferandet. Själv skulle jag vilja bli bättre, men eftersom det är något jag inte prioriterar just nu och lägger tid på så kan jag ju liksom inte tro att det händer automatiskt heller :-)

    En bra kamera är ju ett hjälpmedel men utan övning och kunskap så hjälper den såklart inte särskilt mycket.


  5. Kommentar från: Annelie J

    Kan inte annat än att hålla med dig. Kameran är ju bara ett redskap, den tar ju inte automatiskt bra bilder, eller hur!? Har flera ggr fått frågan vad jag har för kamera, eftersom de tycker att de tycker att mina bilder blir bra. Att det ligger år av kurser, övning och envishet bakom- det verkar inte gå fram riktigt. Själv är jag dålig på att framhäva mig själv, önskar att jag kunde vråla rakt ut att det här kan jag och det här är jag bra på!!

    Idag blir det bröllopsfotografering, trist att det är grått & regnigt ute- men en utmaning att få sätta klorna i.
    Middag- ja antagligen en köttbit o pommes, brukar alltid funka en fredagkväll.
    Ha en skön helg!
    Kram


  6. Kommentar från: Cissi

    Jag pratade med en kund i telefonen igår som hade valt ganska många bilder från vår fotografering vilket är kul. Så det sa jag också ”vad roligt att du blev så nöjd” varpå kunden svarade ”ja, det blir ju så mycket bättre bilder med en sådan kamera som du har”…

    Liknande grejer får man höra ofta, ofta… Min frisör måste förresten haft en väldigt bra sax igår, för jag blev väldigt nöjd med min klippning;)

    Kram & Trevlig helg!


  7. Kommentar från: Cissi

    Och här hemma blir det förresten samma sak som alla andra fredagar: ost, vin, baguette mm:)


  8. Kommentar från: Annika

    Ceacarsallad och vitt vin! Sedan lite mörk choklad till kvällsfika.

    Mmmm… :razz:


  9. Kommentar från: Pernilla

    Tittade in på bloggen lite sent :)
    Hoppas att du lyckades komma på något gott.
    Trevlig helg!


  10. Kommentar från: Sara

    Visst är det så…. att många verkar tro att det är kameran som gör hela jobbet. Visst får man lite bättre förutsättningar med en systemkamera men tanken bakom bilden måste ju ändå komma från den som tar bilden :wink:

    Sen kan man ju faktiskt se förbättring hos personer som bytt upp sig till en bättre kamera. Fast man måste ju ändå ha kunskapen för att kunna ta bra bilder!

    Jag tycker kompositionen oftast är det som avgör om en bild är bra el. dålig. Om bilden förmedlar en känsla.. det är inte alltid perfekt skärpa som gör en bild BRA. Sen tycker jag det är skoj när man liksom hittar sin ”stil” eller vad man ska kalla det för…

    Trevlig helg på er!


  11. Kommentar från: Linruz

    :smile: Försten för middagstips antar jag at tdet är…
    Kloka ord om kameror. Visst tycks omgivningen tro att bara för att man har en systemkamera blir bilderna bra.
    Älskar din bilder och jag VET att det ligger mycket kunskap bakom dem.
    Ha en fortsatt fin kväll och härlig helg.
    Kram, kram Lina


  12. Kommentar från: Ellen

    En bra kamera hjälper självklart. Inte minst skärpan och själva bildkvaliteten (som faktiskt har betydelse…) är ju rätt beroende av kameran. Och i svåra ljusförhållanden är det miiilsvid skillnad på vad min nuvarande kamera (rätt vanlig digital kompaktkamera) öht KAN fota jämfört med min gamla lite sämre.
    Men självklart, fotografen är viktigast. Om man inte förstår vilka knappar man ska använda på kameran eller inte har förmågan att SE det man fotar och hur man ska komponera bilden blir det inte bra. En del människor tycks misslyckas med sina foton vilken kamera de än använder. Du skulle ju inte få komplimanger för ditt fotograferande om inte DU var bra!
    Samtidigt tror jag att man kan växa ur kameror. Du kände säkert så innan du skaffade din system – hur mycket du än fotade och övade så kom du fortfarande inte över en viss nivå. Eller? Jag kan känna lite så, att jag verkligen ansträngt mig och försökt få till en perfekt bild och ändå så blir det inte som jag sett det framför mig i huvudet innan jag tog bilden. Och jag VET att jag fått helt andra typer av foton när jag använt systemkamera i skolan (men hade rätt tråkiga motiv så det blev ju inga foton att sätta upp på väggen direkt ;-)). Kameran ger förutsättningar, resten är upp till fotografen.


  13. Kommentar från: Frida

    AMEN!


  14. Kommentar från: Lotta

    Åh, vad jag känner igen mig i det där! ”Du som har så fin kamera kan väl ta lite foton?” Visst, en systemkamera är bättre än en pocketkamera. Men det är ju upp till fotografen, hur man ”gör” fotot och använder sitt redskap!

    Kram!


  15. Kommentar från: Cybertjejen

    Va bra du skriver! Vad har du för dator? :wink:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(