Inventering

090815
Det är dags att inse att det går emot höst och vinter, och därmed inventera vad som behövs i kläd och skoväg till barnen. Jag tycker det är rätt viktigt att de har bra skor och utekläder som håller varmt och torrt i alla väder, vi är ute mycket året om, Theo är ute mycket på dagis, och nu ska ju även Kasper börja på dagis emot slutet av året. Höst&vinterkläder brukar bli en ganska dyr historia. Som tur är kan Kasper ärva en hel del, men mycket är slitet och storlekarna stämmer inte riktigt heller, eftersom Kasper är född lite tidigare på året än Theo, och dessutom en bra bit större än storebrorsan vid samma ålder.

Idag när det ändå ösregnar ute, har jag därför spenderat hela förmiddagen i källarförrådet, aka husets kaosområde, för att titta över vad som finns och vad som behövs. Jag har sorterat in för små barnkläder, plockat fram och tvättat sådana som Kasper börja växa i, letat bland skor och vinterkläder och fått lite ordning i största allmänhet. Kasper växer ju extremt fort fortfarande så jag tycker inte jag gör annat än lägger undan och plocka fram kläder ur kartongerna där vi sparar barnens kläder. Till min stora förtjusning hittade jag där en sprillans ny overall till Kasper och en ny vinterjacka till Theo, som barnens snälla farmor köpte åt dem på rean förra vintern. Jag hade helt glömt av att vi hade de här kläderna, så det var toppen!

Igår köpte jag ett par höstskor till Kasper, ett par rejäla jympa/promenadskor från Timberland. Jag tycker deras skor är både rejäla, stadiga och snygga, men för Theo är de tyvärr lite för breda. För Kasper passar de dock bra.
Förutom dessa behöver Kasper ett par vinterkängor, gummistövlar, skaljacka och skalbyxor. Skaljackan blir nog Everest, men vad byxorna beträffar behöver han ha hängslen. Jag har inte lyckats hitta några skalbyxor med hängslen förutom Polarns, som jag tycker är på tok för dyra. Är det någon som vet om det finns något mer märke som har skalbyxor i storlek 86/92 med hängslen?
Theo behöver en ny skaljacka (blir nog oxå everest), fodrade gummistövlar, vinterkängor och termobyxor. Det blir nog bra!

9 kommentarer på “Inventering”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Linda

    Ja, hösten och vintern är ett dyrt kapitel… men det behövs ju. Ska också gå igenom lite som Albin har haft… finns säkert något som Adam kan ha.

    Ja, fy vilket väder vi har idag… ösregnar och ändå är Fredrik och Albin och kollar på rally. Jag och Adam myser här inne istället.

    Kram


  2. Kommentar från: Ellen

    Men OJ! Är POP-jackorna/byxorna SÅ dyra! Jobbar på förskola och tar ju av och på de där kläderna varje dag men har aldrig kollat priset… Hahah! Inte konstigt att många har alla möjliga namn i sina kläder. ;-) Gillar man POP finns ju säkert ett massa urvuxna på Tradera och/eller i bekantskapskretsen.
    Jag tror kanske att Didriksson har en skalbyxa m hängslen? Eller? Fast de är väl rätt dyra de med, ser ju bara kläderna användas men köper ju aldrig så jag vet inte priset. Lindex har en fin skalbyxa för 149 (http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=3995093&styleid=3995089&path=3403475;3215210;3232580;3527905;111370;1357363). Iofs utan hängslen, men riktigt billig!


  3. Kommentar från: Mrs. b

    Ja här behövs en inventering med…
    Det här med skaljacka är lite nytt för mig – brukar ni ha det både höst och vinter (typ med fleece under)? Eller kör ni vinterjacka/overall?

    Förra året gjorde jag misstaget och köpte vinterkläder i typ skidmodell till sonen – byxorna håller ju inte direkt för väta, så det blir till att köpa nåt annat i år…


  4. Kommentar från: Vera med flera

    Ja, det börjas nu! Jag brukar alltid vara för sent ute, skalbyxorna brukar vara slut när de väl behövs så det gäller att köpa på sig! :lol:


  5. Kommentar från: jack

    Ja det blir alltid dyrt till hösten och vintern. Vi brukar försöka hitta en del begagnat men till exempel skor vill man ju gärna ha nya så man vet att det inte läcker eller så.
    Har lillebror redan strl 86/92!? Han måtte växa nåt otroligt. Olle har fortfarande 92 i vissa kläder men oftast 98 så klart. 104 är för stort så jag antar att det får bli varma kläder i just den storleken. Dock inte vissa märken som göra allt SÅ stort!


  6. Kommentar från: Elsan

    Bra fråga, jag vill också vet. Letar till Elsan men de flesta i den stl är utan hängseln. Det är kanske inte meningen att så små barn skall ha så stora storlekar ;)


  7. Kommentar från: CissiE

    Jag köpte också Timberland dojjor till Noah härom dagen:) GoreTex som förhoppningsvis håller honom torr de dagar som inte är stövel-dagar.


  8. Kommentar från: Ida

    Jag tycker det låter mysigt med höstklädinventering! Lite koll har jag på de ”stora” vinterkläderna (typ att varken Ollie eller BB behöver nya overaller) men däremot vet jag inte vad vi behöver för andra kläder… Tack för inspirationen! Nu är det bara synd att man inte bor i Sverige där det finns ordentliga barnytterkläder!


  9. Kommentar från: diana

    Timberlands skor är oslagbara! Hoppas ni blir lika nöjda som vi varit med våra!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(