Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di

Nu har jag snart haft mitt nya objektiv i en månad, och på förfrågan kommer nu lite tankar kring detta – men tänk på att det bara är mina högst personliga åsikter, och jag är dessutom en rookie vad beträffar fotografering.

Tamron 28-75/2,8 är mycket objektiv för en i sammanhanget liten peng. Brännvidden passar mig utmärkt, och objektivet är även ljusstarkt, vilket jag tycker är viktigt. Närgränsen på 33 cm är också helt acceptabel. Tamronobjektivet är milsvida bättre än kitobjektivet från Canon om man frågar mig. Bilderna blir skarpa och fina, och färgerna är klara. Kontrasterna blir bra, även godkänt när det är skarpt dagsljus. Möjligen tycker jag att det är en aning svårt att få till riktigt skarpa foton vid bländare 2.8, det är ofta enklare redan vid 3.2 eller 3.5. Men det har troligtvis mer med fotografen att göra än med själva objektivet.

För mig som nästan enbart haft det lilla, fasta 50/1.8 objektivet på kameran ganska länge, kändes objektivet lite tungt de första dagarna, men jag vande mig snabbt. Således, jag är nöjd och glad! Ett utmärkt allroundobjektiv som troligtvis kommer få följa med överallt framöver. Tillsammans med 50/1.8 objektivet klarar jag mig alldeles utmärkt i alla tänkbara situationer som jag vill fotografera (även om ett macro står på önskelistan… :wink: . Någon gång. Sen.) Lägger in några bilder nedan tagna med olika inställningar för att visa litegrann – jag har fotat i raw och sedan enbart redigerat dem i Adobe Camera Raw.
090709

14 kommentarer på “Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: camillasnyahem

    Vad kul att du trivs med ditt nya objektiv! Bilderna ser jättefina ut, gillar speciellt det som fokuserar på kulorna med Theo i bakgrunden, häftigt!


  2. Kommentar från: Sockergrynet

    Det syns att du trivs med din nya glugg! Underbara bilder!!


  3. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Åhh, jag gillade flera (alla) men bären i händerna, kannan och kulorna var mina favoriter. Färgerna är så fantastiska- särskilt på kannan. Du skulle nog kunna kombinera ditt arbete med din hobby och ta resemålsbilder för din arbetsgivares räkning i framtiden. Så bra tycker jag bilderna är.

    Kram M,F&C


  4. Kommentar från: Cybertjejen

    Trots att jag släpade med mig hela kameraväskan på semestern förra veckan blev alla bilder tagna med detta objektiv. Så det är verkligen ett bra allroundobjektiv


  5. Kommentar från: Pia

    Kortet med kulorna är helt underbart!!


  6. Kommentar från: Sara

    Jätte fina bilder, kul även att höra dina åsikter! Jag är ju på jakt efter ett allroundobjektiv… för som det är nu fotar jag ju nästan enbart med mitt fasta 50mm… och detta står ju högt på listan faktiskt. :smile: Ännu mer nu kanske… haha!! Även efter att ha hört att Madde praktiskt taget nästan bara fotade med sitt på semestern :wink:


  7. Kommentar från: ulrica

    Dina bilder är helt fantastiska!! Och visst har du helt rätt i att Tamron-gluggen är kanonbra. Jag har haft den tidigare och var väldigt nöjd med den.

    Jag hoppas på att få se massor med nya bilder här i bloggen :). Jag ska nog våga mig på att be om lösen även till de låsta sidorna *S*.

    Varma hälsningar
    Ulrica


  8. Kommentar från: ann

    Kul att få höra om T-gluggen!! Har funderat på den eftersom jag själv kör med en Sigma 18-200mm

    kram//


  9. Kommentar från: Mrs. b

    Fina bilder! Låter som du är nöjd!
    Jag ska ha denna i åtanke vid ev. framtida inköp. Känner mig lite för begränsad med min 50mm, och kit-objektivet är jag inte helt förtjust i – tror detta skulle kunna passa jättebra som komplement!


  10. Kommentar från: Hallon

    Underbara bilder och jag blir bara mer och mer övertygad om att jag borde satsa på denna glugg jag med. :)


  11. Kommentar från: Helena

    Kallar du dig rookie med så fantastiska bilder??? :lol:
    Dom är ju såå fina och enligt mig (som man verkligen kan kalla rookie) så är dom på snäppet profissionella :smile:


  12. Kommentar från: emma

    Har inte vatt inne på din sida på evigheter för hade glömt vad den hette. Så blev de så att jag kollade igenom ett gamla block och då stötte jag på adressen gick, vilken jag tyckte var väldigt bra :smile: Måste säga att du tar underbara kort. Och hoppas de e bra med hela familjen. :smile:
    Kramar Emma ”Gomorronsol”


  13. Kommentar från: annah

    Härliga bilder!

    Har själv sneglat på ett 50/1,4 objektiv men såg att de höjt priset med närmare 2000 kr helt plötsligt. Så då kanske det inte är så dumt med ett sådant här.


  14. Kommentar från: Frida

    Tamron gör ju faktiskt bra grejer och det till en relativt bra pening. Iaf för småbarns föräldrar ;-)
    Spännande med nytt objektiv. Bra närgräns!
    Fiiiiiina bilder som vanligt. Du är så duktig. RAW gör ju verkligen skillnad.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(