Vimplar till lekstugan

090610
Här och där i inredningstidningar och på inredningsbloggar på nätet ser man fina vimplar i barnrum, på kalas, i trädkojor och lekstugor. Som de här superfina till exempel. Jag tycker verkligen det är charmigt, men det är ofta ganska dyrt. Dyrt rimmar illa med min tanke om att återanvända och göra gamla saker fina till barnens lekstuga. Sy själv av någon gammal gardin eller stuvbit är ju inte heller riktigt aktuellt för min del, jag får utslag av att bara lyfta fram symaskinen.

Men häromkvällen när jag städade i skafferiet (vi har ett stort gammaldags ”gå-in-skafferi” där det av okänd anledning jämt samlas otroliga mängder skräp) hittade jag två gamla vaxdukar som jag jag sparat som bra-å-ha. Dessa passade bra att använda till projekt Vimplar. Igår plockade jag och Theo därför fram ett grovt snöre, dukar, sax, lim & papper till en mall och satte igång. Voilá! En knapp timme senare hängde en färdig rad med vimplar i lekstugan :smile: . Det funkade utmärkt att limma ihop duken runt snöret, och Theo kunde vara med och fixa alltihop. Enkelt, roligt och alldeles gratis pyssel.
Och om någon undrar varför det står -Hej Ellinor på väggen, så är det för att lekstugan är ett arvegods från barnens kusin :smile: .

6 kommentarer på “Vimplar till lekstugan”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Karins fotoblogg

    Så läckert det blev! Och nu vet jag ju vad jag ska göra med pappersvimplarna som hängde över bordet på Gs födelsedagskalas i måndags: Lekstugan så klart! Tack för tipset!


  2. Kommentar från: Myangels

    Så fint det blev… det gäller att ha lite fantasi.


  3. Kommentar från: Linda

    Jättesmart! blev ju hur bra som hellst.

    Kram


  4. Kommentar från: Nilla

    Vad mysigt med en lekstuga, vad fint det blev med vimplarna! Ha det så bra.


  5. Kommentar från: anna

    Åh va smart!!! Roligt att pyssla tillsammans också :)
    Kram anna


  6. Kommentar från: Affluenza

    Fiffigt! Återanvändning – det är bra grejor det! :lol:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(