Grilltillbehör

Grillen går varm här hemma – från tidig vår till sen höst. Med gasolgrill tar det inte många minuter innan det är klart att lägga på det som ska grillas. Gott! Tillbehören till det grillade köttet, kyckligen, fisken eller vad det nu må vara behöver dock varieras. Här är vår senaste favorit av vad som fanns hemma i kylen häromsistens – enkelt snabbt och gott, :
090512
-Ungsstek potatisklyftor, morötter och lök.
-Blanda samman soltorkade tomater, sockerärtor, solroskärnor och fetaost.
-Blanda till en dressing med förslagsvis olivolja, citronpeppar, lite citronsaft och pressad vitlök. Eller något annat du gillar :razz: .
-Låt potatisarna svalna något, blanda sedan ner röran med tomater etc, samt dressingen. Rör om ordentligt. Serveras bäst lite ljummen.

Vilket är ditt favorittillbehör till grillmiddagar? Tipsa mig! Ombyte förnöjer, heter det ju :lol: .

8 kommentarer på “Grilltillbehör”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: mimmi_kokla

    Hela grillade vitlökar (där toppen är avskuren och olivolja och salt lagts på) finns numer nästan varje gång på vår grill vid grilltajm. Sen inte helt GI, men både ICA som Citygross har grrrymt goda kalla chilibeasåser som vanlig sås. Mumma.


  2. Kommentar från: Maria

    Jag gör gärna en kall sås på creme fraiche eller gräddfil, vitlök, mango chutney, curry, vitlök och lite sweet chili sås – gott till det mesta!

    Tack för titten på din fina blogg//Maria


  3. Kommentar från: Maria

    Jag fick prova på den libanesiska ”salladen” tabouleh i helgen, supergott! Googla det och du får fram massvis med recept! :-D (Ska vara varianten med mynta)


  4. Kommentar från: mammaliv

    Jag gillar grillade grönsaker (röd lök, zucchini, morötter, aubergine, körsbärstomater osv. osv.) som man först marinerar lite grann i olja, soja, sambal oelek, vitlök, salt, peppar. Bara stoppar det i en påse och i med grönsakerna och blanda runt en stund.

    Till det såklart tzatziki och fetaost!!


  5. Kommentar från: Helena

    Grillade grönsaker är min favorit. Majskolvar, tomater, champinjoner… Förra sommaren testade jag att koka färskpotatis lite lätt och sedan låta dem gå klart på grillen. Så gott, så gott! :razz: Åh, nu blev jag riktigt sugen på grillad mat. Hopplöst läge när man bor i lägenhet utan balkong…


  6. Kommentar från: annahoj

    Åhhh..mmmm…koka sparris i en minut…grilla sedan lite lätt…ringa olivolja och riv färsk parmesan över och flingsalt…så ljuvligt gott!


  7. Kommentar från: Anna

    Har du provat att koka vanligt ris och ha i tomatpuré och provencalska örtkryddor i vattnet under kokningen. Jättegott och lite roligare än vanligt ris. Ris och grillat är kanske ingen självklar kombo men i denna variant är det jättegott. Till detta passar en röra med getost & massa kryddor (som jag inte minns nu)som mna lägger på det grillade köttet och låter det smälta…..


  8. Kommentar från: Annika

    Jag gjorde en jättegod bönsallad för ett tag sedan. Man kokar sockerärtor och blandar med skuren grillad paprika, kronärtskocka och ruccolasallad. Sedan häller man över dressing gjord på pesto och vatten. Lite salt och peppar på det – MUMS!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(